14. април 2016.

Malo veći izazovi

Iako ovaj poslić obožavam moram da priznam da ima porudžbina koje su za mene komplikovanije nego obično pa je potrebno posvetiti mnogo više vremena i truda da bi se odgovarajuć rezultat postigao. Kao posledica toga nastaje veći umor (u mom slučaju i veliki bolovi u kičmi) ali i veliko zadovoljstvo kada vidim šta je napravljeno. Na kraju krajeva kada čujem da ste i vi zadovoljni srce mi je prepuno!

Mikseta je nešto stariji rad, mislim da je do sad nisam objavljivala jer je slika bila "izgubljena" u nekom folderu, ali na svu sreću našla sam je.


Bager je jedan od novijih radova, kao i mikseta pravljen je po slici pravog bagera i bio je prilično veliki izazov jer ima dosta detalja i neke elemente koje je bilo teže savladati zbog tehničkih stvari. Beolin je vrrrlo mekan i posle dosta mešenja postaje toliko gnjecav da je prosto nemoguće raditi na uobičajen način kako biste to možda sa Fimom professional. Ovu boju bagera sam imala samo u proizvodnji Beolina ali izborila sam se nekako na kraju. Sivi deo je od Pardo metalik sive polimerne gline, a crni deo Fimo professional.


Sledeći izazov bio je pica što samo po sebi nije toliko komplikovano napraviti ali kao što vidite mnogo je parčića tu u igri pa je bilo potrebno više vremena nego obično. Plus kad se pravi pica vi "mesite testo, senčite za evekat zapečene pice, pravite kečap, salamicu, kulen, masline, topite kačkavalj, rendate origano" što je više posla nego kada pravite pravu picu jer se svi sastojci kupuju.


Takođe jedan stariji rad, izgubljen u istom onom folderu jeste jedan od junaka iz "Ratova zvezda" u formi minđuša i privezaka za ključeve.


Zbog izazova koji vam zadaje polimerna glina ova lisica pravljena po slici je za mene isto predstavljala izazov. Pošto je mekana, gravitacija vuče dole, nogice se gnječe, uši padaju, glava se naginje, ne možete da verujete koliko je ustvari teško izboriti se sa glinom i napraviti ovako nešto što je na kraju izuzetno čvrsto i otporno, sve na svom mestu!


Foto aparat NIKON je trenutno najnoviji rad, vidite po njemu i sami da spada u složenije, a uživo dosta bolje izgleda jer se vide još neki detalji koji na slici nisu obuhvaćeni.


Sa zakašenjem kačim i ove zimske slike, a sva 4 modela su prilično složena. Za prvi je bilo potrebno praviti elemente poslužavnika, nakon pečenja lepljenje elemenata, priprema za štampu papirića za blokčić, štampa, seckanje, lepljenje blokčića, izrada minijaturnih kolačića i parčenceta torte u malom tanjiru, 4 šargarepe, 2 lizalice i šolja kafe/tople čokolade sa šlagom i komadićima slatkiša.Kućica od slatkiša je bila isto jedan od izazova, a još slika kućice iz drugog ugla kao i ogrlice kućice ćete moći da vidite u nekom od narednih postova. Ima prozore od čokolade sa strane, to se na slici ne vidi.


Za kraj evo jedna scena iz kuhinje i veeeeliki težak zadatak napraviti brašno tako da čvrsto stoji, da je proporcija dobra, a i da se preko čokoladnog testa napravi veštačko brašno koje će biti zalepljeno da ne mrda. Daska je takođe od polimerne gline i imitacija prave drvene daske je nadam se zadovoljavajuća, a na sličan način je pravljena i oklagija. Brašno je zakucano ekserom u oba smera pa obavijeno ambalažom koja je na kraju prelakirana zaštitnim vodootpornim lakom tako da može da se briše i nema rizika od odlepljivanja ili prljanja kao ni brašno na testu. Mislim da sam 1/3 vremena posvetila privesku a 2/3 brašnu, a to sve je trajalo ceo dan.


Nadam se da vam se radovi dopadaju i da ću imati više vremena u budućnosti da pravim i kačim slične. Puno pozdrava!
Aleksandra