17. фебруар 2012.

Origami kutije - naptavite sami! :)

Pošto sam se origamijem bavila dok nisam počela da pravim nakit, a ima mnogo zanimljivih primena, odlučila sam da podelim sa vama šeme korisnih stvarčica koje sami možete napraviti origami tehnikom. Može biti frustrirajuće za one koji nemaju strpljenja, ali može da bude i veoma relaksirajuće, i da zaista uživate u ovom hobiju. Za one koji nisu spretni u origamiju poslužiće dobro dve preostale šeme za kutije: iseci i zalepi!Evo i primera kako napraviti na lak način veoma lepu i efektnu kutiju u obliku piramide:

Pyramid box templateEvo kako izgleda kada deca prave kutije :)


Kombinujte različite boje papira, napišite nešto lepo, zalepite sličice...
Kupite ukrasne papire ili iskoristite one koje imate kod kuće, šarajte lakom za nokte...


Kutije  u koje povremeno pakujem nakit su pravljene po šemi "box" koja sledi (ispod). Ništa teško, a veoma efektno i upotrebljivo. Kupite papire raznih dezena i debljina ili upotrebite stare novine i napravite kutijice sebi, ili na poklon. Sem nakita možete u njima držati bombonice, spajalice, šnalice, i slične džidžabidže koje se tako rasispaju po kući, a često i gube. :)Ni ova duguljasta nije loša, ako želite da zapakujete narukvicu, sat ili možda neku čokoladicu ;)Ova poslednja nije rađena origami tehnikom, ali je vrlo simpatična i jednostavna za izradu. Kliknite na šemu da biste je uvećali, štampajte, i sklopite!:)
Probajte, pa mi napišite da li ste uspeli, i da li vam se dopada! Ne zaboravite da na njih uvek možete nalepiti razne tkanine, šljokice, obmotati ih satenskim trakama i napraviti mašnu... Stvarno može vrlo luksuzno da izgleda. Ali prvo isprobajte nekoliko puta na nekom običnom papiru koji vam više ne treba pošto, razme se, ne može da bude idealno iz prvog pokušaja. Obavezno navratite ponovo na isti post, dodaću s vremena na vreme još šema za kutije, i pogledajte i KREATIVAN NAKIT kad ste već ovde.;)
POSETITE FACEBOOK STRANICU: https://www.facebook.com/kreativan.nakit, kliknite LIKE, vaša podrška mnogo znači! :))))

Srećno! :*
Aleksandra